Gemeente wil weten wat er leeft onder bewoners rond aardgasvrij wonen

Gemeente Westland gaat op 7 november tijdens een bewonersbijeenkomst in gesprek over een aardgasvrij Westland. In 2050 moet heel Westland aardgasvrij zijn en daarom zullen de komende jaren steeds meer woningen aardgasvrij worden. Om dit proces goed te laten verlopen wil de gemeente graag weten wat voor beeld de bewoners hebben bij een aardgasvrij Westland, welke kansen zijn zien en welke zorgen zij hebben.

De bewonersbijeenkomst is specifiek gericht op mensen met een koopwoning. Hierbij is er ook aandacht voor de situatie van huiseigenaren die lid zijn van Vereniging van Eigenaars (VvE). Op dit moment zijn veel plannen nog in ontwikkeling of in een vroeg stadium. Dit is dus het moment voor bewoners om mee te denken.

Tijdens de bijeenkomst werken bewoners met elkaar om aan te geven wat men belangrijk vindt voor de eigen aardgasvrije woning en een aardgasvrij Westland. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis aan de Verdilaan en begint om 19.00. Opgeven voor deze avond kan via http://www.westlandwoontduurzaam.nl. Mochten bewoners niet aanwezig zijn, maar wel input willen leveren dan kan dat via energietransitie@gemeentewestland.nl.

Westland Energie Akkoord

De gemeente praat niet alleen met huiseigenaren en wil samen met alle partijen die te maken hebben met de overstap naar minder fossiele energie een Westland Energie Akkoord sluiten. In dit akkoord staan de uitgangspunten die gemeente, bewoners en bedrijven samen belangrijk vinden om de omschakeling naar duurzame energie tot een succes te maken. Tijdens de bewonersavond willen we de inbreng van huiseigenaren voor het Westland Energie Akkoord ophalen: wat vinden deze belangrijk, wat is er nodig om aardgas vrij te wonen en wat voor rol ziet men voor de gemeente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s